Huawei, “AI Data Lake” çözümünü tanıttı

Huawei, Yapay Zeka Tabanlı Veri Depolama Çözümü ile İşletmelerin Verimliliğini Artırıyor

Huawei tarafından geliştirilen yeni yapay zeka tabanlı veri gölü çözümü, işletmelerin büyük veri altyapılarını daha verimli kullanmalarını hedefliyor. Bu yeni çözüm, model eğitimi ve çıkarım süreçlerinde performansı artırmayı amaçlıyor.

Veri güvenliği ön planda tutulan bu yeni çözüm, OceanProtect adlı yedekleme depolama sistemi sayesinde rakiplerine göre 10 kata kadar daha hızlı çalışıyor. Ayrıca fidye yazılım saldırılarını yüzde 99,99 doğruluk oranıyla tespit edebilen bu çözüm, özellikle veri güvenliğinin kritik olduğu sektörlerde güçlü bir koruma sağlıyor.

Veri Silolarının Ortadan Kalkması ve Analiz Süreçlerinin Hızlanması

Huawei’nin DME platformu, Omni-Dataverse teknolojisiyle entegre olarak farklı bölgelerdeki veri merkezleri arasındaki silo yapılarını ortadan kaldırarak analiz süreçlerini hızlandırıyor. Platform, 100 milyardan fazla dosya içerisinden saniyeler içinde veri çekebilme kapasitesiyle şirketlerin analiz süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor.

DataMaster aracı, Huawei’in platformunda yer alan AI Copilot özellikleriyle operasyonel süreçlerin desteklenmesine yardımcı oluyor. Akıllı soru-cevap sistemi, bakım asistanı ve denetim aracı gibi yapay zeka destekli uygulamalar sayesinde kullanıcılar, bakım ve yönetim süreçlerinde daha hızlı ve etkili çözümler üretebiliyor.

Bu çözüm, sadece veri yönetimini değil aynı zamanda yapay zeka destekli iş modellerini hayata geçirme imkanı sunarken, şirketlerin üretken yapay zekadan maksimum verim elde etmelerine yardımcı oluyor.

Huawei Başkan Yardımcısı ve Veri Depolama Ürün Grubu Başkanı Peter Zhou’nun açıklamalarına göre, “AI Data Lake” çözümü, veri depolama alanında sürekli yenilik getirerek, yüksek performans, kapasite ve dayanıklılık sağlıyor. Zhou, OceanStor A serisi adlı yüksek performanslı yapay zeka veri depolama çözümünün, yapay zeka geliştiricilerin verimliliğini önemli ölçüde artırdığını vurguladı.

Related Posts

Anne babalar dikkat! Gençlerin reels, shorts ve TikTok bağımlılığının bilimsel nedeni ortaya çıktı!

Uzmanlar, gençlerin kısa videolarla bağımlılık oluşturan ilişkisinin arkasındaki nörobiyolojik sebepleri açıkladı. Dopamin etkisi, ergen beyninin gelişimi ve dijital platformların tasarımı, bu davranışı şekillendiriyor.

Güneş’ten yılın en güçlü patlaması: X2.7 şiddetinde güneş patlaması

14 Mayıs 2025 sabahı Güneş’in doğu yüzeyinden X2.7 sınıfı güçlü bir güneş patlaması meydana geldi. Patlama, Dünya’nın gündüz yüzeyinde kısa süreli radyo kesintilerine yol açtı.

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

ChatGPT’nin saatlerce çalışmanıza gerek bırakmayan yeni ücretsiz aracı… Nasıl etkinleştirilir?

ChatGPT, artık zaman alıcı araştırma süreçlerini tamamen üstlenen “Derinlemesine Araştırma” özelliğini ücretsiz olarak sunuyor.