Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Haber: Kene Isırıkları Bahar ve Yaz Aylarında Daha Tehlikeli!

Haber metnimizde, tarım, hayvancılık ve piknik gibi açık alan faaliyetlerinin arttığı bahar ve yaz aylarında kene ısırıklarının ciddi sağlık tehditleri oluşturabileceği vurgulanmış.

Doç. Dr. Hüsrev Diktaş’ın açıklamalarına göre, kırım kongo kanamalı ateşi gibi ölümcül enfeksiyonlara karşı bilinçli olunması gerektiği vurgulanmış. Kenelerin her zaman doğada olduğu ancak sıcak havalarda insanlarla temasın arttığı belirtilmiş.

Özellikle İç Anadolu ve Kuzey Karadeniz gibi bölgelerde görülen kırım kongo kanamalı ateşi hastalığının kene ısırıklarıyla bulaşarak ölümcül sonuçlara yol açabileceği kaydedilmiş. Eve dönüşte vücudun kene açısından kontrol edilmesi gerektiği tavsiye edilmiş.

Doktor Diktaş, kene fark edilirse kesinlikle elle çıkarılmaması gerektiğini belirterek, zaman kaybedilmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini ifade etmiş. Kene ısırığı sonrası hastalığın belirtilerinin bir haçta ortaya çıkabileceği uyarısında bulunmuş.

Related Posts

Cildiniz ve saçlarınız kuru ve cansız mı? Nedeni bu hastalık olabilir!

“Sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum”, “Sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorum”, “Kendimi bir türlü ısıtamıyorum, sürekli üşüyorum”, “Su içsem kilo alıyorum”… Bu ve benzeri şikayetler Hashimoto (Haşimato) hastalığının belirtileri olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Ece Demirbaş, Hashimoto’nun öne çıkan 10 belirtisini sıraladı.

Vazgeçmeyin, doğru tüketin! Tatlıdan sonra kısa bir yürüyüş büyük fark yaratır

Kurban Bayramı’nda akraba ziyaretleri, kalabalık sofralar ve tatlı ikramları kaçınılmaz hale geliyor. Ancak art arda tüketilen şerbetli tatlılar mide problemlerinden kan şekeri dalgalanmalarına kadar pek çok sağlık sorununu tetikleyebiliyor. Uzman Diyetisyen Ceren Turan, bayram tatlılarını keyifle yiyebilmek için porsiyon kontrolü, zamanlama ve doğru tercihler gibi birçok önemli detaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Sırplar bu semptomu hissettikleri anda topluca sarımsağa sarılıyor: Büyük bir hata!

KBB Uzmanı Dr. Galina Joković, soğuk algınlığı gibi viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının kulak enfeksiyonuna yol açabileceğini belirterek, “Viral enfeksiyon burundaki bakteri dengesini bozarak östaki borusu üzerinden kulak iltihabına zemin hazırlar” dedi ve bu durumlarda sarımsak kullanılmamasına dikkat çekti.

Basit bir diş ağrısının altından MS çıkabilir!

Doç. Dr. Nurettin Diker, yüz ağrısı, çene uyuşması ve konuşma güçlüğü gibi belirtilerin bazen Multipl Skleroz’un (MS) ilk işareti olabileceğini belirtti.

Ağızdan nefes almak sadece boğazı kurutmuyor! Dişleri de çürütüyormuş, iki kat riskli

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.